Waarom je tuinhuis impregneren?

Delen
21-large

Je langverwachte tuinhuis staat eindelijk in je tuin, je kan nu volop genieten van deze extra leefruimte. Maar hoe zorg je ervoor dat je tuinhuis zo lang mogelijk in optimale omstandigheden blijft? Hout is en blijft een natuurlijk product en je tuinhuis wordt natuurlijk voortdurend blootgesteld aan UV-stralen, temperatuurwisselingen, regen en wind.

In principe kan je je tuinhuis ook voorzien van een laagje verf na enkele jaren. Deze extra laag heeft wel een nadelig effect op de kwaliteit van je hout en zal je vaker moeten herhalen om het uitzicht van je tuinhuis te behouden. Je kan beter je tuinhuis laten impregneren, deze behandeling heeft een langdurig effect en heeft geen invloed op de kwaliteit van je hout.


Wat is impregneren?

De officiële definitie van 'impregneren' luidt als volgt: het doordringen van een materiaal met een andere stof. Zo worden onze tuinhuizen doordrongen met een stof die het hout zal beschermen tegen schimmel en insecten. Al onze planken en panelen worden onder druk geïmpregneerd, dit wil zeggen dat deze onderdelen in een vacuüm cilinder onder hoge druk worden geïmpregneerd. Zo kan het impregneermiddel maximaal in het hout indringen!

Omdat wij de kwaliteit van onze realisaties hoog in het vaandel dragen, heeft iedere klant bij ons de keuze om zijn of haar tuinhuis te laten impregneren. 

De voordelen van impregneren

Het impregneren van je tuinhuis heeft tal van voordelen waar jij als klant langdurig van kan genieten.

  • langere levensduur van je tuinhuis
  • weinig tot geen onderhoud meer nodig
  • goedkoper dan verven
  • geen aantasting door schimmels of insecten

Net omwille van al deze voordelen kunnen klanten bij ons hun tuinhuis laten impregneren.

Wil je graag meer informatie over de behandeling van onze tuinhuizen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan of contacteer ons voor advies.

Delen